Često postavljana pitanja

Svaki balon se može kupiti komadno.

Baloni su marke Qualatex, najkvalitetniji na svetskom tržištu, napravljeni od čistog lateksa, 100% biorazgradivi i testirani u
akreditovanim laboratorijama po nalogu Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Qualatex baloni se prave od 100% čistog prirodnog lateksa. Vreme njihovog raspadanja u prirodi je, otprilike, kao vreme raspadanja hrastovog lista.

Qualatex baloni su dostupni u preko 70 fantastičnih boja, a veličine variraju od 5 do 36 inča, tj. 13 do 87 cm u okruglom
obliku.

Qualatex baloni se često nazivaju najboljim balonima. Poslednja istraživanja su pokazala da više od 80% profesionalaca koristi Qualatex brend.

Qualatex baloni su poznati po svom kvalitetu, izboru boja, koordinaciji i vremenu lebdenja.

Ovi baloni su proizvedeni od biaksijalnog najlona, impregnirani aluminijumom spolja i obloženi polietilenom iznutra. Seku se na željene oblike i zatvaraju toplotom po ivicama.

Mikrofoil baloni su manje porozni od lateks balona i ostaju naduvani nekoliko puta duže, ali nisu biorazgradivi.

Mikrofoil baloni su dostupni u širokom spektru boja. Za puni spisak dostupnih boja proverite Vaše Qualatex garfikone sa bojama.

Veličine ovih balona variraju od 4″ (10cm) do 36″ (92cm).

Folija balone u veličini od 4″ (10cm), 9″ (23cm) i 14″ (36cm), potrebno je posla naduvavanja zatvoriti profesionalnom lemilicom za balone. Takve lemilice možete kupiti kod nas.

Folija baloni u veličinama većim od 18″ (46cm) se automatski zatvaraju posle naduvavanja.

Bubble baloni su novi baloni od rastegljive plastike, jako su neobični i zapadaju za oko. Predstavljaju sasvim novu kategoriju proizvoda. Prave se u veličini 22″ (56cm), sa providnim 3D dizajnom koji izgleda lepo iz svakog ugla. Imaju samozatvarajuće ventile i na njih su već zakačene trake. Pumpaju se sa kompletom za naduvavanje lateks balona. Prestanite sa pumpanjem kada nestanu bore sa površine balona.

Bubble baloni ne oksidiraju i ljudi nisu alergični na njih. Njihovo vreme lebdenja se uglavnom meri nedeljama.

Decco Bubble baloni proizvode se u velicini od 20″ (51cm) i 24″ (61cm). Nemaju samozatvarajuće ventile, dizajnirani su da budu punjeni balonima od lateksa. Štampani decco baloni nude još više mogućnosti za dekoraciju.

Double Bubble ili „Balon u Balonu“ su baloni veličine 24″ (61cm), koriste svoju neoksidirajuću površinu da bi prikazivala predmete koji se nalaze unutar njih. I oni imaju samozatvarajuće ventile. Pumpaju se u tri koraka. Prvo se unosi helijum kroz ventil A, zatim se automatski, nastavkom za folija balone, napuni ventil B, pa se onda ponovo puni ventil A nastavkom za lateks balone dok ne nestanu bore sa površine balona.

See Thru – providni – Novi dizajn balona koji je napravljen od providne folije sa različitim motivima.

Pevajući Sing-A -Tune – Baloni veličine 28″ (71cm), koji pevaju Happy Birthday pesmu glasom junaka koji je nacrtan na balonu 50 puta.

Say & Play Sing-A-Tune – baloni veličine 32″ (81cm) na koje možete snimiti svoju poruku dužine 10 sekundi koju možete preslušavati 50 puta.

Air Walker – Baloni u obliku junaka u veličinama od 132cm do 208cm. Telo junaka se puni helijumom, a noge vazduhom i tako naduvan balon ima savršen balans helijuma i vazduha da se pomera strujanjem vazduha u prostoriji i daje vizuelni izgled da balon šeta.

baloni u obliku velikih brojeva. Brojevi su veličine 34″ (86cm). Mogu se puniti helijumom i vazduhom.

Ultra shape – Potpuno novi dizajn balona koji omogućava dugo letenje balona napunjenog helijumom.

Proizvođač party programa je Amscan International, najveći proizvođač party programa u svetu.

Svi artikli su testirani u akreditovanim laboratorijama sertifikovanim od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Baloni su odštampani u punom obimu balona (all around), osim nekoliko motiva koji su posebno obeleženi. Većina balona su štampani od vrata na dole, međutim, 18″ balon se štampa od vrata na gore. Neki baloni se mogu štampati na oba načina, balon koji se štampa od vrata na gore može da se koristi da se napuni vazduhom i okači da visi (za balon eksploziju). Obratite pažnju na sliku pored balona.

Pored okruglih balona, postoje i baloni u obliku srca, kruga, zvezde, kao i junaka iz crtanih filmova.

U proseku od 7 do 9 balona.

Da, možete ispisati ime, logo firme ili poruku koju želite.

Najveći balon u našoj ponudi je od 2,4 metra.

Veličina poklona ne može da bude veća od 15cm u prečniku i ne sme biti oštrih ivica.

100 malih balona veličine 10cm.

Zavisi od veličine balona, najprodavaniji baloni veličine od 28cm, lete u proseku od 18 do 24 sati.

Naravno da mogu. Koristeći specijalnu tečnost, baloni od 28cm mogu da lete od 1 do 4 nedelje.

U dubini tropskih prašuma, između Ruande, Ugande i DR Konga, je dom lateksa i „gumenog“ drveća (kaučuka). Danas hiljade hektara „gumenog“ drveća zauzimaju tropske predele. Rast i održavanje tih plantaža daju mnoge pogodnosti lokalnim ekonomijama, praveći velike količine kiseonika, sprečavajući nastanak neplodnog i suvog tla. Lateks sok se dobija zasecanjem kore drveta i sakuplja se lagano kapajući. U procesu proizvodnje balona sok koji se sakuplja se kombinuje sa pigmentom i koagulantima i stvara se potrebna smesa za proizvodnju. Balon se formira kada se porculanska ili aluminijska forma potopi u smesu i osušena guma, kao presvlaka, skine sa forme.

Lateks baloni su prvo razvijeni u Engleskoj i Belgiji u 19-om veku, dok je folija balon prvo razvijen u Njujorku. Ovaj tip balona je postao popularan iz nekoliko razloga: lebdeo je duže nego lateks baloni, dizajniran je u bezbroj oblika, može biti štampan u svim bojama i može se reciklirati.

Lateks baloni su 100% prirodni i razgradivi, dok kod folija balona razgradivost varira.

Helijum je gas lakši od vazduha, upotrebljava se za punjenje balona u većini zemalja. On se dobija prirodnim putem i relativno skoro je pronađen. Nije otrovan i nije zapaljiv.

Helijum je inertan gas koji u kombinaciji sa bilo kojim drugim gasom ne stvara otrovnu mešavinu i ne predstavlja opasnost za okolinu niti ugrožava život.

Zanimljivost vezana za helijum je da menja glas kada se udahne u manjim količinama. Ipak, ne radite to ili radite s velikim oprezom.